⦁ بهترین جایگدین برای دندانهای از دست رفته شما ایمپلنت می باشد. ایمپلنت مجموعه قطعاتی است که با جراحی داخل فک ثابت می شود و روی ان دندان مصنوعی قرار می گیرد و در نهایت ظاهری مشابه با دندان طبیعی پیدا میکند.
⦁ به طور کلی برای گذاشتن ایمپلنت دندان چندین مرحله باید انجام شود تا قطعات تشکیل دهنده در کنار یکدیگر قرار گیرند و بیمار بتواند به جای دندان طبیعی از ان استفاده کند. ایمپلنت از نطر طاهری مشابه دندان طبیعی است و در دهان همان حس طبیعی را برای جویدن القا میکند و سوهاضمه ایجاد شده بر اثر ناتوانی در جویدن غذا را برطرف می نماید.
⦁ ایمپلنت دندان برای جایگزین کردن یک یا چندین دندان از دست رفته کاربرد دارد و می تواند برای تمام دندانها به صورت ثابت یا متحرک استفاده شود.در هر دو حالت فوق کلمه ایمپلنت استفاده می شود اما حالت دوم بیانگر معنی واقعی ایمپلنت می باشد و به مجموعه ای از قطعات ایمپلنت گفته می شود و هر کدام از قطعات به تنهایی نام و کارایی مجزا دارند.
به طور معمول طول عمر مفید ایمپلنت های دندانی بین15 تا 20 سال است. البته دوام و طول عمر ایمپلنت دندان تحت تاثیر عواملی نظیر کیفیت اجزای ایمپلنت، نحوه کاشت و رعایت بهداشت دهان و دندان قرار دارد. تا جایی که اگر ایمپلنت به بهترین شکل ممکن کااشته شودو بیمار تمامی نکات مراقبتی را رعایت کند، ممکن است عمر ایمپلنت به بیش از 20 تا 25 سال نیز برسد. بنابراین اگر به مرکز خوب ایمپلنت دندان مراجعه نمایید و به بهداشت دهان و دندانها اهمیت دهید قطعا ایمپلنت های دندانی مدت زمان زیادی همراه شما خواهد بود.
با رعایت یک سری نکات و انجام دستور العمل ها می توان دوام و طول عمر ایمپلنت دندان را افزایش داد. در واقع این عوامل دست به دست هم داده و موجب ماندگاری بیشتر ایمپلنت های دندانی می شود.بدین منظور عوامل اصلی و موثر بر افزایش طول عمر ایمپلنت دندان به شرح زیر عبارت است از:
⦁ تجربه و تخصص پزشکان متخصص کاشت
⦁ استفاده از برند های معتبر ایمپلنت
⦁ سلامت عمومی بیمار
⦁ رعایت بهداشت دهان و دندان
دلایل بسیاری وجود دارد که مانع انجام ایمپلنت می گردد.دندانپزشک مربوطه با بررسی سوابق پزشکی فرد و همچنین انجام ازمایشات و عکسبرداری از فک و دهان به بررسی این موضوع می پردازد که ایا بیمار کاندید مناسبی برای ایمپلنت است یا خیر. برخی از افراد هستند که نمی توانند پذیرای کاشت دندان باشند که این افراد عبارتند از:
⦁ کسانی که در فک خود استخوان کافی ندارند و یا بخشی از ان به دلیل وجود بیماری و یا به دلیل مختلف تحلیل رفته است.
⦁ کسانی که از بیماری خاصی رنج می برند و این بیماری دهان و دندان انها را درگیر کرده است و داروهای استفاده شده، ترمیم استخوان تراشیده شده را غیر ممکن می کند.
⦁ کسانی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن مثل استروییدها را مصرف می کنند
⦁ در صورتی که در شش ماه گذشته دچار سکته قلبی شده باشند و یا این که بیماری دیابت داشته باشند که ترمیم زخم به جا مانده از ایمپلنت را با مشکل مواجه می کند.
⦁ ان دسته از افرادی که دچار پوکی استخوان ، سرطان استخوان و یا بیماری لوسمی هستند نیز امکان دریافت ایمپلنت را نخواهند داشت.
⦁ خانم های باردار نیز امکان انجام ایمپلنت را ندارند و بهتر است درمان و اقدامات دندانپزشکی را به بعد موکول کنند.
⦁ همچنین برای درمان ایمپلنت محدودیت سنی وجود دارد و قبل از 18 سال به دلیل کامل نشدن فرایند رشد و تکمیل استخوان ها، انجام ایمپلنت ممکن نیست.
سیگار والکل و به طور کلی دخانیات تاثیرات مخربی بر بافت لثه و استخوان و ایمپلنت و پوست ایجاد می کند و باعث افزایش درد بعد از جراحی و افزایش خطر پس زدن ایمپلنت می شوند. ایمپلنت برای جوش خوردن مناسب به استخوان و لثه نیاز به خونرسانی مناسب دارد و تاثیر سیگار بر ایمپلنت به این صورت است که این خونرسانی را دچار اختلال میکند. زیرا سیگار و دخانیات باعث انقباض عروق هم داخل استخوان و هم بافت لثه می شود علاوه بر ان دود غلیظ ناشی از سیگار و حرارت ایجاد شده توسط ان باعث اسیب به بافت لثه و استخوان شده و موجب کاهش ضخامت استخوان و لثه میشود. همانطور که می دانیم این بافت ها نقش حمایتی برای ایمپلنت را ایفا میکنند. وقتی این بافت دچار ضعف و تحلیل شوند بقای ایمپلنت ما دچار خطر میشود و طول عمر ایمپلنت کاهش میابد.
برخی از تاثیرات کشیدن سیپار در روند درمان ایمپلنت را در ادامه ذکر شده است:
⦁ نیکوتین موجود در سیگار باعث انقباض عروق و عفونت دهان میشود.
⦁ باعث کاهش خونرسانی میشود که منجر به جوش نخوردن لثه و استخوان به ایمپلنت میشود.
⦁ خشکی دهان و ایجاد زخم ها دهانی
⦁ باعث کاهش بزاق و خاصیت ضد باکتریایی بزاق میشود که ریسک عفونت افزایش می یابد.
⦁ بر روی سیستم ایمنی بدن اثرمنفی داشته و ریسک عفونت افزایش میابد.
⦁ باعث درد بعد از جراحی لثه و همچنین جراحی کاشت ایمپلنت میشود.
در صورتیکه از ایمپلنت غیر استاندارد یا نا مرغوب استفاده کنید عوارضی مانند عفونت در محل کاشت ایمپلنت، اسیب شدید به بافت های اطراف مانند دندان های دیگر یا رگ های خونی، اسیب دیدن رشته های عصبی که موجب احساس درد ، بی حسی یا خارش در دندان های طبیعی ، لثه ها، لبها یا چانه می شود و مشکلات سینوسی هنگامی که پایه ایمپلنت در فک بالا داخل یکی از حفرات سینوسی کاشته شود در فک و دهان شما بروز خواهد کرد.
در حال حاضر مفتخریم به حضور اقای دکتر بهنام خرمی از دندانپزشکان متخصص برجسته استان اصفهان برای انجام درمان ایمپلنت در کلینیک دندانپزشکی کیمیا.
اقای دکتر بهنام خرمی که مدرک دکترای دندانپزشکی خود را از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اخذ نمودند. ایشان در سال 1386 دوره تخصصی جراحی فک، صورت و زیبایی رابه پایان رسانده و بورد تخصصی را با رتبه اول کشوری کسب نمود. ایشان هم اکنون استادیار دانشپاه علوم پزشکی می باشد.